— Ekler Építész Kft.

Munkák

A két lakóépületet a telek adottságaihoz igazodva úgy igyekeztünk elhelyezni, hogy a terep lejtéséből, a tájolásból és a növényzetből eredő előnyöket és hátrányokat optimalizáljuk.  A négy, illetve két lakást magába rejtő társasházak építészeti megfogalmazása során két fő szempontot követtünk. Az egyik elv a maximális hasznosság,...

Kívülről szemlélve, a fedett lovardával kiegészülő épületegyüttes hatalmas zárt tömböt képez a városon belül is ritka természeti környezettel megáldott területen, és látványában is erőteljes és egységes arculatot mutat a hotel tömbjével szemben. A megújuló istállóknak, a kiszolgáló épületnek és a lovardának is fő motívuma az egyszerű és nagyméretű...

A traktorgarázs tervezési koncepciójának kialakításakor nyilvánvaló volt, hogy ennek a sajátos rendeltetésű épületnek a  tájba illesztésére is a legkézenfekvőbb megoldás az, ha tömegét nagyrészt föld alá rejtjük, és extenzív zöldtetővel borítjuk, azaz az épület egészét dombház jelleggel formáljuk meg. Ebből a megfontolásból, valamint a szomszédos...

  A helyi építési szabályzat rendelkezéseit követve a szabadon álló módon beépíthető telkeken kétszintes lakóházakat terveztünk. Az ikerházként összeilleszkedő házrészek teljes mértékben szeparált kerteket kapnak majd. Mindkét lakásuk saját gyalogos és autós bejárattal, kocsibeállóval és egyállásos garázzsal rendelkezik majd. A kert és a kerítések a...

Az új stúdióépület elhelyezésével és kialakításával maximálisan igazodunk a meglévő, kialakult beépítéshez és építészeti felfogáshoz. A szomszédos épületek enyhén kanyarodó beépítési vonalát, és annak ki-be lépkedő jellegét követjük. A stúdióépületet a kialakult rendet követve zárt sorban illesztjük a többi épület közé, ám a földszinten kapualj...

A tervezett épület közel kelet-nyugati irányban fekszik, és elnyújtott alakjával és elhelyezkedésével egyaránt a szőlőlé feldolgozásának menetét tükrözi. Megrendelőnk elképzelésének megfelelően a gyümölcslevek a megérkezéstől távolabbi, s a külső szemlélők elől rejtettebb épületvégen kerülnek behordásra, úgymond a feldolgozási folyamat kevésbé látványos részeként. Az épület érkezés...

A tervezett épület közel észak-déli irányban fekszik, hosszúkás alakjával és elhelyezkedésével egyaránt a gyümölcsfeldolgozás menetét tükrözi. Megrendelőnk elképzelésének megfelelően a különféle gyümölcsök a bejárattól távolabbi, a külső szemlélők elől rejtettebb épületvégen kerülnek berakodásra, ahol a feldolgozási folyamat kevésbé higiénikus része zajlik. Az épület bejárathoz közelebbi...

  A társasház arculata azt a víziót sugallja, mintha a szomszédos házak sorát követő, hegyes szögben összefutó oldalfalak a sarokra érve egyetlen épületté fonódnának össze. Ezért van, hogy szintenként váltakozva illeszkednek egymás fölé az oldalfalak loggiái, sajátos térbeli montázst hozva ezzel létre. Ahol az egyik...

  Az új típusú kutatóintézet kutató és fejlesztő szellemi központként működik majd, és összekapcsolja a nagy tudományterületek elméleti és gyakorlati vonatkozásait. Emellett biztosítja majd a kormányzat és az önkormányzatok, más tudásközpontok és a felsőoktatási és egyéb kutató intézmények valamint a vállalatok mint szereplők közötti együttműködést,...