— Ekler Építész Kft.

Author: ksin303_790vu777

A Borászat távolról és az ingatlanhoz közelítve is markáns, jól beazonosítható megjelenéssel bír majd. A beépítés formáját és rendjét úgy határoztuk meg, hogy az a táj karakteréhez és a szomszédos térség geográfiájához igazodjon majd. Ezek indokolják, no meg a borászat tereinek klimatikus követelményei, hogy az...

  Megbízónk igényeit követve a családi házat a környéken jellemző és elvárt hagyományos modorban, kelet-nyugati irányú 35 fokos nyeregtetővel és a hagyományokat követő anyagokkal terveztük. Az épület megjelenését meghatározó fő homlokzatokon dominál terméskő falazat és az antikolt égetett agyagcserép fedés, valamint a kiszellőztetett homlokzati faburkolat....

A két lakóépületet a telek adottságaihoz igazodva úgy igyekeztünk elhelyezni, hogy a terep lejtéséből, a tájolásból és a növényzetből eredő előnyöket és hátrányokat optimalizáljuk.  A négy, illetve két lakást magába rejtő társasházak építészeti megfogalmazása során két fő szempontot követtünk. Az egyik elv a maximális hasznosság,...

Kívülről szemlélve, a fedett lovardával kiegészülő épületegyüttes hatalmas zárt tömböt képez a városon belül is ritka természeti környezettel megáldott területen, és látványában is erőteljes és egységes arculatot mutat a hotel tömbjével szemben. A megújuló istállóknak, a kiszolgáló épületnek és a lovardának is fő motívuma az egyszerű és nagyméretű...

A traktorgarázs tervezési koncepciójának kialakításakor nyilvánvaló volt, hogy ennek a sajátos rendeltetésű épületnek a  tájba illesztésére is a legkézenfekvőbb megoldás az, ha tömegét nagyrészt föld alá rejtjük, és extenzív zöldtetővel borítjuk, azaz az épület egészét dombház jelleggel formáljuk meg. Ebből a megfontolásból, valamint a szomszédos...

  A helyi építési szabályzat rendelkezéseit követve a szabadon álló módon beépíthető telkeken kétszintes lakóházakat terveztünk. Az ikerházként összeilleszkedő házrészek teljes mértékben szeparált kerteket kapnak majd. Mindkét lakásuk saját gyalogos és autós bejárattal, kocsibeállóval és egyállásos garázzsal rendelkezik majd. A kert és a kerítések a...

Az új stúdióépület elhelyezésével és kialakításával maximálisan igazodunk a meglévő, kialakult beépítéshez és építészeti felfogáshoz. A szomszédos épületek enyhén kanyarodó beépítési vonalát, és annak ki-be lépkedő jellegét követjük. A stúdióépületet a kialakult rendet követve zárt sorban illesztjük a többi épület közé, ám a földszinten kapualj...