— Ekler Építész Kft.

Park Inn Hotel, Zalakaros, 2008

Park Inn Hotel, Zalakaros, 2008

Leírás


A négycsillagos szálloda Zalakaroson épül 236 szobaegységgel, a gyógyfürdő szomszédságában. A szállodából gyalogos híd vezet majd a fürdő központi medencecsarnokához. Alaprajza klasszikus Y elrendezést követi. A  keletre és nyugatra tájolt épületnek így öblösödő előteret,  városi tér léptékű előudvart tudunk adni, és belső elrendezése is ésszerűen szervezhető.
Meghatározó az emeletek középfolyosós kialakítása. Az Y alakban szétfutó, szabályosan sorolt szobasorok alkotta épületrészek centrumában találhatók a liftek, a szobaasszonyi szobák, és a belső füstmentes lépcsőházak. A liftek előtere  látványosan formált galériás térre nyílik, melynek ötszintes üvegfalán át vonzó kilátás tárul a gyógyfürdő frekventált  medencés kertjére. A földszint a központi helyzetű hallból nyíló szárnyakra tagolódik. Dél felől a bár és az étterem található, a keleti szárny a konferencia termeké, az északi szárnyban a recepció és háttér-irodái találhatók, az utcafronti üzletekkel és a testkímélés helyiségeivel.
A hosszú épület íves homlokzataival illeszkedni próbál természetes környezetébe. Az ismétlődő loggia sorok monotóniáját oldja majd a homlokzatok burkolatának szabálytalanul változó nyílásmotívuma. Hasonló célt szolgál a homlokzati anyagok változatos színezése.

Tervező: Ekler Dezső
Építész: Berta Gyöngyi, Bukta Péter, Győri Balázs, Katona Veronika, Koncz Árpád, Rieger Gergely
Szerkezettervező: Horváth Sándor, Schreiber Gábor – Pataky és Horváth Kft
Statika: Takács Zsolt – KUBATURA Kft.
Gépészet: Vajda Csaba, Zakócs Ferenc – Hidroterm Bt.
Elektromos tervező: PROFI-VILL ’94
Kertészet: Pintér Gábor – PRENOR Kertészeti és Parképítő Kft
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.