— Ekler Építész Kft.

Snétberger Hangstúdió, Felsőörs, 2017

Snétberger Hangstúdió, Felsőörs, 2017


Az új stúdióépület elhelyezésével és kialakításával maximálisan igazodunk a meglévő, kialakult beépítéshez és építészeti felfogáshoz. A szomszédos épületek enyhén kanyarodó beépítési vonalát, és annak ki-be lépkedő jellegét követjük. A stúdióépületet a kialakult rendet követve zárt sorban illesztjük a többi épület közé, ám a földszinten kapualj szerű átjárókkal biztosítjuk a szállásépületek mögé való bejutást. Az épület tömegével és tetőidomával, valamint belső kialakításával is a két szomszédos épület egyméteres szintkülönbségét hidaljuk át, és tesszük a szemnek kellemessé. A stúdióépületen is ugyanazokat az építési anyagokat használjuk, mint a tehetség-központot tervező építészek: hőszigetelt vakolt fehér falakat, fémlemez tetőt és faszerkezetű nyílászárókat.

A hangstúdió rendeltetéséből eredően sokkalta zártabb, mint a szállás- és az oktatási épületek, és nem kíván direkt megvilágítást sem. Ezért az épület a közösségi udvar felől kevésbé nyitott, jellemzően vízszintes sávablakok tagolják, amelyek ellenpontozzák, azaz kiemelik a szomszédos épületek függőlegesen tagolt architektúráját.

 

 

Tervező: Ekler Dezső

Szerkezettervező: Dudinszky Orsolya – Dudinszky Tervezőiroda Kft.

Statikus tervező: Sturcz Mihály

Gépészet: Sor Zoltán – PhQ Épületgépészeti Mérnökiroda Kft

Elektromos tervező: Barabás Zoltán – Fer-Mat Hungary Kft.

Akusztikus tervező: Arató Éva – Arató Akusztika Kft.

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.