— Ekler Építész Kft.

Goethe Intézet, Budapest IX. ker., 2002

Goethe Intézet, Budapest IX. ker., 2002

Leírás


Ezernégyszáz négyzetméternyi tanteremmel, könyvtárszobával, terasszal, kávézóval várja látogatóit a megújult Goethe Intézet. Az Andrássy útról a Ráday utcába költöztetett intézményt tegnap mutatták be.

A müncheni központú Goethe Intézet-lánc a Német Szövetségi Köztársaság világszerte – 86 országban, 142 helyen – működő kulturális intézménye. Célja a német kultúra közvetítése és a német nyelv oktatása. A tizennyolc éve fennálló magyarországi “kirendeltség” a Ráday utca 58.-ban talált új otthonra. A telken eredetileg egyszintes lakóház állt, majd parkolóvá alakították. A mostani épületet – Ekler Dezső Ybl-díjas építész tervei szerint – 2004 őszén kezdték felépíteni. Az idén elkészült hatemeletes ház négy szintjét bérli az intézet. A földszinten kapott helyet a könyv- és médiatár 9000 könyvvel és 2000 multimédiás anyaggal; legfőképp német szerzők műveivel. […]
A felsőbb szinteken száz személy befogadására alkalmas multifunkcionális tárgyaló és a nyelvórák helyszínéül szolgáló tantermek találhatók. Az intézettel együtt költözött az Eckermann kávéház is.
Népszabadság online, 2006. április 13.

Tervező: Ekler Dezső
Építész: Gutowski Robert
Statika: Klopka Zoltán – E&H Kft.
Gépészet: Parsch László – Parsch és Társa Kft.
Elektromos tervező: Gombás Lukács, Marton Imre – Impulzív Kft.
Kertészet: Páll Attila – Bojza Bt.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.