— Ekler Építész Kft.

Családiház, Nagykovácsi, 2019

Családiház, Nagykovácsi, 2019

 


Nem véletlenül terveztük a földszintes családi házat a négyzet alakú telek keleti felére. Itt állt a régi, bontásra kerülő kis nyaraló is, amit mára hatalmasra nőtt fák vettek körül. Egy méteres törzsátmérőjű diófa, és négy öreg fekete fenyő.

Ha meg akarjuk tartani a csodaszép fákat – s miért ne tennénk – akkor a régi épület helyére, vagyis a fák közé kell tennünk az újat is, úgy, ahogy azt a mai előírások megengedik; megtartva az előírt elő-, oldal- és hátsó kerteket. Ebből egy észak-déli irányú, utcára merőleges nyeregtetős elrendezés adódik, amit egy kertre néző középső kiugró veranda-szerű épületrész egészít ki. Ez rejti a nappalit.

 

Tervező: Ekler Dezső

Építész: Köves Bálint

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.